PLUS DESIGN AND MARKETING - 1000 hodin - Prvni středa

1000 hodin od Plus Design & Marketing míří do nezisku

TZ 12.6.2017, Kopřivnice – Marketing a společenská odpovědnost firem v praxi byla tématem červnového neformálního setkání “První středa”, které se konalo v Kopřivnici 7. června 2017 (viz přiložené foto). Akce je pořádána od ledna 2016 pod záštitou kopřivnické full-servise marketingové agentury Plus Design & Marketing. Na červnové akci byl oficiálně spuštěn projekt zvaný 1000hodin. Každá neziskovka může nyní na webu 1000hodin.cz představit svůj projekt a požádat o čas a know-how společnost Plus Design & Marketing, která je pak vybraným projektům z časové dotace 1000 hodin/rok poskytne.

Prezentace tématu “Marketing a společenská odpovědnost firem v praxi” se na červnové První středě ujali Petr a Petra Čaníkovi. Oba mají mnohaleté zkušenosti s řízením projektů společenské odpovědnosti pro klienty a jsou mj. autory publikace Aplikace metod a nástrojů podnikatelské etiky v českém podnikatelském prostředí, kterou jako výzkumnou studii zpracovali pro Transparency International Česká republika.

Teorii ukázali na konkrétních příkladech, např. na projektu Výmoly.cz. Při otevřené diskuzi se účastníci zajímali o to, jaké jsou metody, nástroje a benefity společenské odpovědnosti, jaká rizika jsou spojena s nevhodným použitím PR nebo jak vypadá společenská odpovědnost nejen z hlediska firmy, ale také z pohledu neziskových organizací nebo médií. Praktické postřehy do diskuze připojil televizní reportér David Monsport.

Agentura Plus Design & Marketing nabídla 1000 hodin času svých specialistů

Projekt “1000hodin.cz”, který byl na akci představen, je jednou z forem Pro bono služeb, které do svých aktivit zahrnula společnost Plus Design & Marketing. Ta nabídla na webu stejnojmenného názvu pro neziskový sektor 1000 hodin z času svých marketingových specialistů.

“Na webu 1000hodin.cz stačí vyplnit jednoduchý formulář, představit svůj projekt a popsat aktivity, na které nezisková organizace sama nestačí, nemá na ně lidské nebo finanční zdroje,” upřesnil fungování projektu Martin Kašík, Account Manager společnosti, který má projekty společenské odpovědnosti (CSR) v agentuře na starosti. “Náš tým pak z těchto přihlášek vybere ty nejpotřebnější a pomůže svými specializacemi a kompetencemi pro dobrou věc, ať už formou exekutivní, kdy tyto práce přímo vykoná, nebo formou odborných konzultací a zaškolení pracovníků neziskových organizací, což může mít pro organizace dlouhodobě přínosný charakter.”

Uchopit společenskou odpovědnost odpovědně

Cílem projektu 1000hodin.cz je uchopit společenskou odpovědnost jiným, odpovědným způsobem. “Nechceme přistoupit k tomu, abychom se jednou za rok jako tým sebrali a šli vymalovat chodby do nejbližšího domova důchodců proto, abychom si na tom udělali řádné “PR”. Přenechme malování těm, kteří to umí. Rádi se ale během celého roku budeme svou odborností věnovat činnostem, které umíme opravdu nejlépe, které nás baví a kterými můžeme sami nejlépe pomáhat. Věříme, že tímto způsobem můžeme pomoci mnohem lépe a účelněji,” upřesnil Martin Kašík. Agentura by tímto způsobem ráda vyzvala i druhé k tomu, aby pomáhali tím, co nejlépe umí a spustili tak vlnu solidarity.

“Naší výhodou je, že sami jako agentura poskytujeme full-servise marketing. To znamená, že jsme schopni obsáhnout širokou škálu činností a služeb, které se váží k marketingu jako takovému, a to jak v onlinu tak v offlinu. Od marketingových a PR strategií, přes pořádání eventů a jejich organizační nebo personální zajištění, natáčení videí nebo tvorby profesionálních fotografií, až po tvorbu webu, grafiku tiskovin, správu PPC kampaní, sociálních sítí, nebo pravidelnou správu obsahu webu,” upřesnil nabídku pro neziskovky Petr Čaník, jednatel společnosti.

Co je První středa

Projekt První středa je tradiční neformální setkávání (nejen) marketingových specialistů v Moravskoslezském kraji. ​První středu v měsíci zní sirény – a my svoláváme tradičně již od ledna 2016 k neformálnímu měsíčnímu setkání marketingové specialisty, profesionály i amatéry. Chceme pravidelně sledovat dění v oboru. Přijďte se s námi věnovat trendům v oblasti firemní komunikace, online a offline marketingu, sociálních sítí, webdesignu, SEO, content marketingu a dalších oblastí. Zapojte se do místního marketingového dění a poznejte lokální marketingovou scénu.
Každá První středa má svůj leitmotiv. V krátké prezentaci aktuální téma otevřeme a společně jej přetavíme ve volnou diskuzi či posezení v baru. Organizátorem akce První středa je full-service marketingová agentura Plus Design & Marketing.
O nás
Ing. Petr Čaník – vystudoval Podnikovou ekonomiku a management na MU v Brně a VŠE v Praze. Během studií se zajímal o podnikatelskou etiku a společenskou odpovědnost, kterou následně v letech 2005-2011 vyučoval jako pedagog na VŠE. Působí v oblasti marketingu. Založil a řídí kopřivnickou marketingovou agenturu Plus Design & Marketing.

Mgr. Petra Čaníková – vystudovala sociologii na Univerzitě Karlově v Praze. Zabývá se obsahovým marketingem a Public Relations. Je absolventkou kurzu APRA institutu PR profesionál. Působí ve full-servise marketingové společnosti Plus Design & Marketing, kde se věnuje projektovému řízení, obsahovým strategiím a komunikaci.

PLUS DESIGN & MARKETING je kopřivnická full-servise marketingová agentura, která působí na evropském trhu od roku 2006. Zajišťuje komplexní marketingové služby pro tuzemskou i zahraniční klientelu na národním, evropském i celosvětovém trhu. Mimo jiné je držitelem Grand Prix Internet Effectiveness Awards 2011 nebo 2. místa v kategorii Společenská odpovědnost a filantropie v 9. ročníku soutěže České ceny za public relations, které získala mimo jiná ocenění za projekt Výmoly.cz. Ten provozuje za mediální podpory Českého rozhlasu Radiožurnál, pod záštitou BESIPu, Ministerstva dopravy a nadace pojišťovny Generali.

Kontakt pro média

Mgr. Petra Čaníková
PR & Content Specialist
E-mail: petra.canikova@plusdesign.cz
Tel.: +420 603 460 029
Web společnosti: www.plusdesign.cz
Web projektu: www.1000hodin.cz

Fotografie

Foto z První středy
Foto z představení projektu 1000hodin.cz